Sanatate

Stocari de tesut din cordonul ombilical

Pe un segment de piata in plina dezvoltare, Stem-Health Unirea devine banca de celule stem care ofera parintilor oportunitatea unica, posibila doar la nasterea copilului, de colectare a tesutului de cordon ombilical. Procedura se realizeaza simultan colectarii celulelor stem din sangele cordonului, fiind o interventie simpla care dureaza doar cateva secunde.
„Cercetari avansate in domeniu au demonstrat ca celulele stem mezenchimale, care se regasesc in tesutul de cordon ombilical, reprezinta solutia revolutionara care va ajuta medicina in vindecarea tesuturilor si organelor afectate in numeroase parti ale corpului. Acestea sunt ideale  in medicina regenerativa sau reparatorie, in chirurgia plastica si in tratarea unor afectiuni cronice inflamatorii si autoimune”, a declarat Cosmin Nicolaescu, Directorul General Stem-Health Unirea.
Celulele stem mezenchimale din tesutul  de cordon ombilical si-au dovedit experimental utilitatea in afectiuni ale miocardului, ficatului, pancreasului, sistemului nervos, oaselor, cartilagiilor si tegumentului. Contributia lor este dovedita in studii clinice si in tratarea unor boli precum poliartrita reumatoida, boala Crohn, sau scleroza multipla. De asemenea, cotransplantul celulelor stem mezenchimale cu celulele stem hematopoietice (din sangele cordonului ombilical) reduce probabilitatea de respingere a transplantului. Stem-Health Unirea ofera standarde de calitate internationale atat prin faptul ca proceseaza si stocheaza doar celule stem si nu sange integral (fiind in pas cu evolutia tehnologiilor medicale), cat si prin faptul ca, in prezent, este singura banca familiala de celule stem care transporta si proceseaza toate unitatile de tesut de  cordon ombilical  in 24 de ore, in laboratorul din Bucuresti.
Share this:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *