Sport

Monopostul Ferrari 2012 prezentat oficial

Scuderia Ferrari a lansat pe 3 februarie 2012, la sediul uzinei Ferrari din Maranello si pe site-ul oficial, noul monopost de Formula 1 pentru sezonul de curse. Prin numele masinii, F2012, se reia obiceiul traditional al denumirii monoposturilor Ferrari dupa anul de fabricatie.

Promitand o abordare si un design radical schimbate fata de anii trecuti, noul monopost F2012 este rezultatul unui efort sustinut al unei intregi echipe, conduse de noul director tehnic, Pat Fry. Practic, fiecare parte a masinii a fost revazuta si lucrata, in special suspensiile, in scopul de a favoriza performanta aerodinamica si de a cobori centrul de greutate.
 
Alte noutati sunt aduse aripii din fata si la «nasul» monopostului, pentru a corespunde cerintelor noului regulament tehnic. Aripa din spate, franele sau design-ul lateralelor masinii au fost regandite pentru a creste performantele globale ale masinii. Noul motor de pe F2012 este o evolutie a propulsorului de anul trecut, echipa tehnica intervenind cu solutii noi pentru a-i creste fiabilitatea si rezistenta la solicitari extreme. Din 2012, ciclul de viata al unui motor de Formula 1 este de 3 curse (fata de doua, pana acum), ceea ce inseamna o intreaga munca de cercetare si de dezvoltare suplimentara.  
 
Specificatii tehnice: Motor V8, 2398 cmc; sasiu in fibre de carbon si fagure din materiale compozite; Cutie de viteze semi-automata, secventiala cu 7 trepte, controlata electronic cu sistem quick shift; Frane Brembo, cu discuri ventilate din fibre de carbon. Avand in vedere ca sesiunile de teste sunt limitate in acest an, F2012 se asteapta sa fie un «devorator» de victorii inca de la inceputul sezonului. Pilotii Scuderiei in 2012 vor fi aceiasi ca in ultimii doi ani: Fernando Alonso si Felipe Massa. Pilotii de rezerva si de teste vor fi francezul Jules Bianchi si italianul Davide Rigon.
 
Primele impresii vor fi comunicate saptamana viitoare, cand sunt programate testele oficiale, in Spania, iar primele rezultate le vom vedea la inceputul sezonului, pe 18 martie, cu ocazia Marelui Premiu al Australiei la Formula 1.
Share this:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *