Milano 2010

În fiecare an, Milano devine centrul Universului pentru designerii de produs şi de interior. În 2010 stilul clasic este definit prin opulenţă şi extravaganţă, iar pentru modernişti tendinţele eco prind contur tot mai mult, materialele şi finisajele naturale devenind preferate.Accentul cade pe culori luminoase şi interioare încărcate. Interpretări ale elementelor clasice de inspiraţie Art Nouveau sau Rococo le regăsim printre tendinţele cu care au ieşit la rampă designerii marilor producători de mobilier. La capitol stil clasic aproape că nu s-a inventat criza financiară. Designerii au investit de această dată atât în elementele de stil care dau valoare unei amenajări, cât şi în cele mai luxoase finisaje: lemn de esenţă rară şi mătase narturală.

 

Minimalismul rămâne în tendinţe pentru cei care preferă o amenajre modernă pentru bucătărie. Nu fac excepţie aparatele electrocasnice care urmăresc tendinţele în materie de design şi cromatică. 2010 este anul contrastelor, practic vă permite să faceţi orice asociere chiar si de stiluri, evident cu simţ estetic. Institutul Pantone a lansat Pantone Fashion Color Report Fall 2010, iar cyclamen şi violet se numără printre tendinţele anului, atât în fashion cât şi în amenajări.
Combinaţia de alb şi negru este mereu la modă şi preferată de persoanele conservatoare care îşi doresc amenajări mai sobre. Un scaun elegant este potrivit atât pentru living cât şi pentru dormitor.
Natura ne intră în case în multe forme, de la materiale naturale, la forme şi culori copiate până în cel mai mic detaliu. Nu cu mult timp în urmă designerii propuneau finisarea pereţilor cu piatră, în starea brută. În acest an pereţii din buşteni sunt în tendinţe. Un decor creat din elemente naturale devine mai armonios, mai primitor, estetic și de-a dreptul uluitor. Evident că trebuie creat un echilibru între toate tipurile de materiale prezente în acest spaţiu. Canapele din piele naturală şi discuri din lemn natur pe post de masă pot completa decorul. Fie ca alegeţi un perete din plexi-glas sau polistiren, modelul trebuie să fie unul cu adevărat special.

 

 

 

O altă tendinţă manifestată în 2010 la Milano se bazează pe forme organice şi motive florale. Pornind de aici fiecare designer şi-a dezvoltat propria abordare şi a dat viaţă unor creaţii uimitoare. O asemena creaţie este masa cu picioare în formă de arcuri. Tapiţeriile şi covoarele după modelul Flower Power se încadrează de asemenea în tendinţe. Flori în living, flori în baie şi oriunde aţi dori să le mai aşezaţi. Acum puteţi alege nu doar piese de mobilier sau accesorii cu motive florale, însuşi scaunul poate fi de exemplu în formă de floare. În plus verdele pare să fie o culoare foarte curtată, poate şi din cauza asocierii cu trendul eco, care a luat amploare.   (Foto: Salone Internazionale del Mobile Milano 2010)
Share this:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *