Timp liber

“Hollywood Music in Bucharest” – un show in premiera la Bucuresti

Daca nu sunteti hotarati ce anume preferati mai mult – filmele sau muzica, va invitam la un eveniment deosebit care va impaca cu siguranta ambele gusturi. Pe data de 22 mai, incepand cu ora 19.00, sunteti oaspetii nostri la o premiera absoluta in viata scenei autohtone ce se va desfasura la Sala Palatului.

Va propunem asadar “Hollywood Music in Bucharest” ce se constituie intr-o incursiune inedita in lumea filmului (de la clasic pana la modern) pe ritmurile desavarsite ale celor mai cunoscute coloane sonore excelent interpretate de cei 62 de instrumentisti ai European Royal Orchestra, aflati sub bagheta celebrului dirijor austriac Gottfried Rabl.  Imaginile ce se vor derula prin intermediul proiectiilor video vor reda spectatorilor cele mai frumoase momente desprinse din filmele de aur ale Hollywood-ului din care enumeram: The Sound of Music,  Telecinemateca,  Superman,  Cats ( Memory),  James Bond,  E.T.,  The Phantom of The Opera,  Hook,  Titanic, Spiderman,  Piratii din Caraibe, Gladiator,  Star Wars, Dirty Dancing. In plus, atmosfera de gala pe care armonioasa combinatie dintre film si muzica clasica o va crea, va fi completata de glasul divin al sopranei Mediana Vlad  – ( prim solista a Teatrului de Opereta – Ion Dacian din Bucuresti ) si al tenorului Mircea Ciurez  (Filarmonica George Enescu), oferind astfel un show complet, desavarsit si o experienta de zile mari pentru publicul bucurestean.
Trebuie sa mentionam si faptul ca, in asentiment cu acest spectacol, organizatorii vor  pregati in holul Salii Palatului o superba expozitie de tablouri si desene pe teme din filme renumite, pentru ca cei prezenti sa fie introdusi in faimoasa atmosfera hollywoodiana inca de la intrare.  Nu pierdeti un spectacol magnific pentru care s-au pus deja biletele in vanzare in reteaua Vreau Bilet – et. 2 – Unirea Shopping Center, Carrefour Feeria – Baneasa Shopping City, la Sala Palatului si online pe www.vreaubilet.ro. Pretul acestora este de 60, 80 si 100 de Lei, in functie de categoria de loc.

European Royal Orchestra ii include pe cei mai buni studenti absolventi ai facultatilor de profil din tara si strainatate. Alaturi de acesti tineri geniali, sunt incantati sa faca parte dintr-un proiect atat de ambitios si artisti profesionisti din orchestre de top din Romania  (filarmonica “ George Enescu“, Orchestra Nationala Radio, Opera Nationala Romana). Pe langa aceasta componenta de prim rang, European Royal Orchestra se poate mandri cu colaborari extinse cu mai multi importanti producatori de muzica din lume. De asemenea, se lucreaza numai cu profesionisti de talie internationala: orchestratori, dirijori, scenografi , ingineri de sunet. 

DIRIJORUL Gottfried Rabl (Austria)
Actualmente dirijor al Orchestrei Simfonice Radio din Viena, Gottfried Rabl a fost implicat de-a lungul carierei sale în activităţi artistice emblematice în contextul promovării muzicii contemporane. În calitate de dirijor al corului ORF din Viena, Gottfried Rabl a manifestat un interes special pentru interpretarea unor lucrări uitate, pe care le-a reevaluat şi le-a adus la adevărata lor valoare. Gottfried Rabl a realizat, în calitate de dirijor, multiple înregistrări pe CD-uri. Muzica abordată se întinde pe o largă paletă stilistică – unul dintre proiectele originale a constat într-o serie de CD-uri, în care a realizat acompaniamentul lui Enrico Caruso. Astfel, ceea ce a început ca experiment a devenit una dintre înregistrările cele mai de succes din ultimii ani, obţinând renumitul premiu Echo Preis al criticii germane.

Share this:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *