Gourmet

Gordon Ramsay – gastronomie desavarsita

A primit treisprezece stele Michelin pentru restaurantele sale din Londra si New York, este gazda unor show-uri incendiare de televiziune si a lansat carti de gastronomie, publicate lumea intreaga. Fara niciun dubiu este vorba despre celebrul Gordon Ramsay, unul dintre cei mai apreciati bucatari, care poate fi urmarit intr-o serie exploziva de emisiuni difuzate la TV Paprika. Renumit pentru stilul direct si izbucnirile sarcastice din bucatarie, temperamentalul bucatar reuseste de fiecare data sa transforme gatitul intr-un adevarat spectacol care se incheie cu delicii culinare numai bune pentru a fi servite.
Felul special de a improviza, simtul umorului, precum si aplicarea metodei Ramsay – adica metoda succesului in bucatarie, fac ca emisiunile sale sa fie asteptate cu mare interes de public. Intr-un sondaj realizat de Radio Times, pe un esantion de 3 000 de persoane, Gordon Ramsay a fost votat drept cea mai terifianta celebritate de televiziune. Impulsivitatea lui Ramsay, cat si modul sau ironic de adresare, l-au transformat intr-un favorit al producatorilor britanici si americani de televiziune. Incepand cu prima sa carte publicata in 1996 si pana la cea mai recent lansata in Romania, Bucataria Lumii. Retete fantastice de pretutindeni, controversatul bucatar  prezinta mii de retete stranse din toate colturile lumii. Printre emisiunile culinare care i-au adus succesul se numara seria Cosmar in Bucatarie, castigatoare a premiilor BAFTA si EMMY si care poate fi urmarita la TV Paprika. In grila de programe a postului mai sunt difuzate si alte productii care il au drept protagonist pe Ramsay: Cu F de la Fantastic, Gordon Ramsay ne invata sa gatim, Ramsay – Marea Evadare. Am inteles astfel, ca reputatia castigata de bucatarul cu renume international se bazeaza pe un singur lucru – perfectiunea culinara ce imbina stilul, imaginatia, calitatea, savoarea, spectacolul si noutatea in materie de gastronomie.
Joi, 16 decembrie, TV Paprika impreuna cu Editura Litera au dat curs unui eveniment dedicat celebrului bucatar Gordon Ramsay. Cu aceasta ocazie, televiziunea cu specific gastronomic a reamintit publicului ca poate viziona show-urile culinare care l-au facut celebru pe Ramsay in toata lumea: Cu F de la Fantastic, Gordon Ramsay ne invata sa gatim, Ramsay – Marea Evadare. Evenimentul moderat de Octavian Ursulescu a adunat la un loc iubitori ai canalului si cunoscute VIP-uri din showbiz-ul romanesc. Intr-o atmosfera primitoare, cei prezenti la eveniment s-au putut delecta cu retete din cartea lui Gordon Ramsay, Bucataria Lumii. Retete fantastice de pretutindeni, au putut viziona secvente din emisiunile sale difuzate la TV Paprika si nu in ultimul rand si-au pus la incercare talentul gastronomic intr-un concurs de gatit organizat dupa una din retetele lui Gordon Ramsay.

Share this:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *