Design industrial transformat in moda vestimentara

Rachel Galley, designerul de bijuterii de lux care a creat piese pentru celebritati de la Hollywood precum actrita Juliette Lewis si starul pop Lily Allen, a colaborat cu Honda pentru a produce o piesa futurista de design vestimentar din parti ale hibridului sportiv CR-Z. Piesa atragatoare – inspirata din spiritul Honda, The Power of Dreams – este o reprezentare vizuala a unei aglomerari de ganduri. Din partea principala coboara o coloana vertebrala curbata care leaga grafic capul de inima. Semnatura creativa a lui Galley este un finisaj texturat sub forma de fagure, asa ca, in aceste conditii a fost atrasa de ideea de a folosi grila masinii ca baza a piesei.

Cristale rosii, albastre si verzi sunt amplasate in cadrul structurii astfel incat din unghiuri diferite, sa apara o culoare diferita. Acestea reflecta subtil sistemul de condus in 3 moduri: verde pentru ECON, albastru pentru NORMAL si rosu pentru SPORT. Manipularea pieselor cheie auto s-a dovedit a fi o provocare interesanta pentru un designer care, de obicei, lucreaza cu metale pretioase. O mare parte din procesul de creatie a avut loc intr-un atelier auto in apropierea casei sale. „Cand eram copil, tatal meu, care a fost inginer, ma incuraja mereu sa-l ajut sa sudeze conductele, astfel ca experimentul cu parti componente ale Honda CR-Z a venit intr-un mod natural.” spune Galley.

”Texturile si obiectele naturale din viata de zi cu zi sunt o sursa de inspiratie constanta pentru mine, asa ca a fost interesant sa privesc masina intr-un mod foarte diferit. Ca parte a cercetarii mele, am petrecut un timp la fabrica Honda din Swindon Marea Britanie, unde am intalnit renumiti tehnicieni si am vazut modul in care masinile erau asamblate. Am invatat multe si chiar m-am bucurat cu adevarat de experienta la volanul unui CR-Z. Pentru ca imi petrec viata gandindu-ma la design, apreciez stilul modelului CR-Z si tehnologia hibrida” – completeaza designer-ul Rachel Galley.

Share this:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.