Finisaje

VELUX a lansat in Romania accesorii inedite de design interior

Compania a prezentat colectia de rulouri decorative pentru ferestrele de mansarda create de catre faimosul Karim Rashid si un corp de iluminat care aduce lumina naturala in spatiile interioare, conceput de catre designerul Ross Lovegrove.  

Investind constant in inovatie si creativitate, grupul VELUX a incheiat un parteneriat cu doi dintre cei mai respectati designeri ai momentului pentru a le oferi clientilor o noua perspectiva asupra spatiilor interioare. Ȋndrazneala si viziunea lui Karim Rashid au fost transpuse intr-o colectie exlusivista de roluri opace pentru ferestrele de mansarda, iar pasiunea britanicului Ross Lovegrove pentru Green Design a generat crearea singurului corp de iluminat care aduce lumina naturala in spatiile interioare. 

Arta decorativa a lui Karim Rashid urca in mansarda
Karim Rashid este unul dintre cei mai provocatori si prolifici designeri ai vremii. Stilul sau indraznet, marcat de culori tari si linii fluide, l-au trasformat intr-o emblema in universul designului contemporan. Artistul a lucrat pentru companii si clienti din lumea intreaga, iar portofoliul sau include de la design de produs, design interior, moda sau mobilier pana la corpuri de iluminat si opere de arta. Unul dintre cele mai recente proiecte ale sale a constat in realizarea colectiei de rulouri VELUX pentru ferestre de mansarda, accesorii prezentate aseara in premiera pe piata din Romania. “Lumina naturala este esentiala pentru starea noastra de bine, iar grupul VELUX face lucruri exceptionale prin produsele sale care aduc atat de multa lumina in casele sau in birourile noastre. Cu toate astea, ca sa te bucuri de tot confortul de care ai nevoie, trebuie sa poti controla lumina. De aceea, atunci cand echipa VELUX m-a cooptat in acest proiect, am simtit ca e o mare provocare.” spune Karim Rashid. 
Colectia rulourilor opace VELUX pentru ferestre include patru modele, fiecare in doua culori diferite. In functie de preferinte, clientii pot alege de la nuante de roz vibrant, galben acid sau verde metalic pana la cele de alb si negru. Inspirat de tehnologia digitala, pe de o parte, si de motive florale, pe de alta parte, Karim Rashid a conferit acestor rulouri un aspect contemporan si poetic in aceeasi masura. “Mi-am dorit ca fiecare client sa descopere in aceste rulouri nu doar rolul lor functional, ci o mica opera de arta decorativa ce aduce culoare si stil in spatiul personal”, adauga designerul. Fiecare dintre cele patru modele ale gamei asigura un control deplin asupra luminozitatii din spatiul interior datorita texturii mate ce blocheaza patrunderea luminii chiar si in zilele insorite de vara. Potrivite pentru oricare dintre ferestrele de mansarda VELUX, rulourile sunt usor de instalat chiar de catre utilizator, printr-un sistem special de prindere.  “Pana acum, clientii nostri s-au obisnuit cu produse performante dar cat se poate de discrete. De aceasta data, am ales viziunea lui Karim Rashid pentru a conferi indrazneala si personalitate gamelor de accesorii VELUX. Speram ca motivele decorative create de acest artist plin de imaginatie sa adauge un plus de culoare si emotie in mansardele din Romania.” a declarat Alexandra Maier, arhitect VELUX Romania.
Tunelul solar Lovegrove- corpul de iluminat care aduce soarele in interior
 O alta inovatie spectaculoasa lansata de grupul  VELUX in materie de design interior este tunelul solar Lovegrove, un corp de iluminat care aduce lumina naturala in spatiile interioare. Conceput de catre celebrul designer Ross Lovegrove, cunoscut pentru folosirea materialelor si tehnologiilor de ultima generatie si pentru atentia fata de mediul inconjurator, tunelul solar Lovegrove vine ca o solutie practica si eleganta de a inlocui lumina electrica cu cea  solara in cele mai intunecate spatii ale casei. “Grupul VELUX a sustinut dintotdeauna folosirea resurselor regenerabile si utilizarea soarelui ca sursa de energie si imbunatatire a climatului interior, iar Ross Lovegrove este un designer recunoscut pentru atentia cu care isi selecteaza materialele pe care le utilizeaza. Prin urmare, parteneriatul cu el a fost o potrivire perfecta iar rezultatul poate fi descoperit acum si in Romania”, a completat Alexandra Maier, arhitect VELUX Romania.  
 Lansat pe piata in anul 2005 si in Romania incepand cu anul 2007, tunelul solar este un produs inovator care aduce lumina naturala in interioarele care nu pot fi iluminate natural. Este recomandat pentru spatiile in care instalarea ferestrelor de mansarda este imposibila (holuri, bai, spatii fara pereti exterior, dressing-uri) si in care singura modalitate de iluminare este cea artificala. Designul elementelor componente este gandit pentru a se potrivi estetic atat la exterior cat si la interior. Din exterior, tunelul are un profil discret, similar unei ferestre de mansarda de mici dimensiuni, iar din interior ia forma unei aplice incadrata de un inel din plastic alb. Mai mult decit atat, tunelul este un produs ecologic. Tubul reflectorizant poate asigura o reflexie a luminii de pana la 98%, contribuind astfel la economia de energie. Tunelul se poate accesoriza cu un kit de lumina, pentru folosirea produsului pe timpul noptii, dar si cu un kit pentru ventilare pentru a suplimenta ventilatia incaperii.
Designerul britanic Ross Lovegrove, in urma colaborarii cu grupul VELUX, a creat o lampa avangardista care se ataseaza tunelului solar VELUX, adaugand eleganta spatiului interior. “Cand reprezentantii VELUX m-au contactat pentru a-mi propune aceasta colaborare, am simtit o afinitate imediata cu produsele si viziunea lor, pe care le consider inovative din punct de vedere tehnologic si cu inclinatie pentru nevoile umane”, a marturisit designerul Ross Lovegrove. Tunelul solar creat de Lovegrove este deja un produs recunoscut la nivel mondial si cu numeroase premii castigate. Una dintre distinctiile primite pentru design inovator a fost chiar „Reddot Design Award – best of the best 2010”, cea mai prestigioasa recunoastere din lume in materie de design interior. Rulourile pentru ferestre semnate Karim Rashid si tunelul solar Lovegrove sunt deja disponibile in reteaua distribuitorilor autorizati VELUX si pot fi achizitionate la preturi incepand cu 64 euro pentru un rulou opac si 446 euro pentru aplica Lovegrove.
Despre compania Velux

Razvan Tudor 

director general Velux Romania

Prin produsele inventate si dezvoltate de aproape 70 de ani de catre fondatorul companiei VELUX, Villum Kann Rasmussen, contribuim la imbunatatirea climatului interior al spatiilor de locuit, aducand lumina naturala si aerul proaspat in interiorul mansardei. Prezenti pe piata din Romania de 13 ani, comercializam cea mai vasta gama de ferestre de mansarda, potrivite atat acoperisurilor inclinate cat si celor tip terasa, jaluzele, rulouri interioare si parasolare, produse de instalare si izolare termica, dispozitive de comanda si control. La nivel de grup, compania VELUX a dezvoltat propria viziune despre locuintele sustenabile – cunoscuta sub denumirea de Casa Activa – ce presupune construirea de cladiri care produc mai multa energie decat consuma, asigurand in acelasi timp un mediu mai sanatos, mai curat si mai sigur.
Grupul VELUX detine fabrici in 11 tari si companii de vanzari in 40 de tari. In lume, VELUX este unul dintre cele mai puternice nume din sectorul materialelor de constructii. Grupul VELUX are aproximativ 10.000 de angajati si este proprietatea VKR Holding A/S, companie cu raspundere limitata, detinuta de catre familia fondatoare si fundatii. Grupul VELUX este prezent in Romania din 1997, prin intermediul companiei proprii, VELUX Romania S.R.L. 
La evenimentul de lansare au fost prezenti Tudor Octavian, Lucian Mindruta, Alexandra Maier, si Mihaela Radulescu (Brandient), alaturi de numerosi jurnalisti si arhitecti. 
Share this:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *