Sanatate

Swiss Ecodent Clinic, singura clinica stomatologica din Romania certificata sa utilizeze anestezia generala


Anestezia generala are ca principal scop suprimarea cunostintei si sensibilitatii pacientului, permitand astfel efectuarea unei game largi de interventii: chirurgie, nastere, radiologie interventionala, medicina intensiva de urgenta, prelevari speciale de probe.

Sedarea generala se induce prin administrarea de substante narcotice pe cale inhalatorie, intravenoasa sau mixta, care au efect asupra sistemului nervos central si musculaturii scheletului. Avand o componenta mentala (pierderea cunostintei), senzoriala (eliminarea durerii) si motorica (imobilizarea musculaturii), anestezia generala permite desfasurarea interventiei in conditii optime.
Utilizata pentru prima oara in 1800, cand Humphry Davy a descoperit proprietatile anestezice ale protoxidului de azot, anestezia generala este o noua procedura in medicina dentara din Romania.
 Swiss Ecodent Clinic este singurul centru stomatologic certificat sa practice sedarea generala in timpul interventiilor stomatologice, fiind dotat cu aparatura specializata care permite monitorizarea functiilor vitale pe toata durata procedurii, medicamente, echipament de interventie pentru situatiile de urgenta si medic anestezist propriu, cu stagiu de pregatire la clinica Oekodent, din Elvetia. Intreaga activitate a clinicii este coordonata de Dr. Dr. Dr. Christian Marmandiu, detinatorul unui Dublu Doctorat in Stiinte Medicale si Masterat in Implantologie, cu activitate de aproape 25 de ani si experienta a peste 15.000 de implanturi inserate, ale carui competente fiind international recunoscute in Elvetia, Germania si SUA.
Cu o experienta de peste 17 ani in utilizarea anesteziei generale pentru sustinerea actului medical chirurgical in stomatologie, Dr. Dr. Dr. Christian Marmandiu recomanda aceasta metoda pentru realizarea unor proceduri stomatologie de complexitate ridicata, precum interventii asupra sinusului maxilar, interventii implantologice ample cu augmentari de os, transplante de os sau grefe, regularizari de os masive etc), cat si BMF (buco-maxilo-faciala), extractia operativa a molarilor de minte. Pe baza unei discutii in prealabil cu medicul stomatolog, fiecarui pacient ii sunt aduse la cunostinta informatiile pre-interventionale, urmand ca apoi sa fie supus unui set de analize medicale, concluzand cu acordul in scris al acestuia de a fi supus interventiei dentare sub anestezie generala.
Cei care pot recurge la anestezie generala sunt  pacientii anxiosi, cei cu fobie fata de stomatolog sau actul stomatologic, cu tulburari motorii sau neurovegetative ca afectiune generala, cu hipersensibilitati in regiunea planseului lingual sau palatinal, ce duc la reflex extrem de voma, copiii cu stari de comportament hiperactiv, copiii cu experiente traumatice care ii fac sa asocieze durerea cu cabinetul medical dentar si medicul stomatolog. De asemenea, si pacientii care doresc sau sunt nevoiti sa fie supusi mai multor manopere intr-o sedinta, reducand astfel perioada de tratament si combatand disconfortul fizic si psihic.
Share this:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *