Stiri

Grupul Bosch doneaza un milion de euro pentru Japonia

Grupul Bosch a anuntat faptul ca va trimite un ajutor imediat de un milion de euro in Japonia, in sprijinul victimelor cutremurului si tsunamiului care au lovit Japonia. Banii sunt meniti sa spijine activitatea desfasurata de Crucea Rosie Japoneza. Compania germana anunta ca urmeaza sa ia si alte masuri de ajutor, imediat ce va avea o imagine mai clara asupra intinderii prejudiciului si a lucrarilor de reconstructie necesare.
 “Catastrofa din Japonia ne-a socat pe toti. Aceasta donatie este un semn al celei mai profunde simpatii pe care o avem fata de poporul japonez,” a spus Franz Fehrenbach, presedintele Consiliului de administratie al companiei Bosch. Franz Fehrenbach a adaugat ca, in prezent, se poate doar ghici amploarea reala a distrugerilor. Din acest motiv, a explicat el, Bosch a decis sa amane orice decizie cu privire la modul in care ar putea ajuta cel mai bine tara si poporul japonez in activitatea de reconstructie a tarii. Bosch este prezent in Japonia de peste 100 de ani. Compania are in prezent aproximativ 8000 de asociati in tara, in 36 de locatii. Acestia dezvolta si fabrica produse pentru diviziile de Tehnologie auto, Tehnica industriala si Bunuri de larg consum si echipamente pentru constructii.
Suntem profund ingrijorati de amploarea catastrofei din Japonia, cauzata de cutremurul masiv si de tsunami„, a continuat Franz Fehrenbach. In urma situatiei extrem de grave care a aparut cu privire la centralele nucleare, suntem foarte ingrijorati atat pentru asociatii nostri, clientii, furnizorii si partenerii Bosch, cat si pentru poporul japonez care a fost foarte afectat de tot ce s-a intamplat.”
Imediat dupa stirea curtremurului, concernul german a alcatuit doua echipe de sprijin in caz de calamitate, stabilite in Germania si Japonia, menite sa comunice continuu si sa raspunda la toate intrebarile asociatilor. Conform datelor detinute pana in prezent de grupul german, niciun asociat Bosch nu a fost ucis sau ranit la niciuna din locatiile Bosch din Japonia. Pagubele exacte asupra cladirilor sunt inca in curs de evaluare. Firma germana anunta insa ca nicio cladire nu s-a prabusit si nu au existat incendii la niciuna din locatiile sale. Cu toate acestea, concernul german a suspendat pentru moment toate calatoriile de afaceri ale angajatilor in Japonia. ’’Bosch a repatriat deja cei aproximativ 300 de expati, care lucrau in Japonia, si pe membrii familiilor acestora. Multi dintre acestia au fost tristi sa plece si extrem de  reticenti in a-si parasi colegii japonezi’’ a incheiat Fehrenbach.
Share this:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *