Frumusete

Epilare definitiva – metoda eficienta si mai putin dureroasa


Epilare definitiva. Epilare laser. Epilare IPL. Fotoepilare. Cum sa te descurci printre atatia termeni de specialitate? Cine te ajuta si cum alegi clinica cea mai potrivita? Si cel mai important, dupa ce criterii te ghidezi? Ne-am interesat si iata ce am aflat: Coquette Beauty Clinique detine 3 clinici proprii, nefrancizate, in 3 orase: Bucuresti, Cluj, Constanta si este expertul in epilare definitiva medicala din Romania, care s-a ocupat in ultimii 8 ani si jumatate de educarea publicului interesat in epilarea moderna medicala.

„Majoritatea cabinetelor cosmetice ofera tehnologia IPL deoarece echipamentele sunt mai ieftine, motiv pentru care nici perfomantele nu sunt la fel de uimitoare ca in cazul unui laser de top si bine ales. Ganditi-va ca un laser performant costa in jurul a 100.000 euro, in timp ce un echipament IPL costa uneori chiar si 5.000 euro. Sigur ca exista si IPL-uri de calitate, care ajung la 30.000 euro, iar clinicile de top, cum este si Coquette, detin astfel de echipamente. Desi exista aceste diferente de pret intre costurile echipamentelor, la clinicile Coquette tratamentele de epilare definitiva cu laser au pret de tratamente IPL, adica 1000 de euro, cost de fabrica. Cu alte cuvinte la Coquette te dai cu un Rolls Royce, dar platesti un Logan”, a explicat dr. Andreea Iftimie, medic estetician si manager medical al clinicii Coquette.
Exista epilare definitiva fara durere?
In general, epilarea definitiva nu este complet lipsita de durere. Senzatia pe care o aveti in timpul tratamentului este de usoara piscatura, ca de banda de elastic si de caldura. Fiecare fir de par ce absoarbe energia luminoasa se incalzeste pana la 70 de grade Celsius si astfel trimite cortexului cerebral semnalul de senzatie la limita celei dureroase. O mai mare densitate de fire, precum si fire de par mai groase si mai inchise la culoare se reflecta intr-o senzatie mai intensa in timpul tratamentului. De aceea, barbatii ce trec prin aceasta procedura resimt un disconfort mai mare decat femeile, din cauza ca parul corporal masculin este in general mai gros decat cel feminin. „Cu toate acestea epilarea cu IPL este mai dureroasa decat epilarea cu laser deoarece procesul este neselectiv, are o putere mai redusa, care se pierde in mai multe directii. De aceea, procedura este mai putin eficienta decat cea cu laser fiind necesare mai multe sedinte. In plus, distrugerea radacinii firului de par se produce prin ridicarea selectiva a temperaturii melaninei din firul de par, rezultand coagularea proteinelor pe care acesta le contine. Acest lucru inseamna ca tesutul inconjurator trebuie protejat de caldura, iar acest lucru se face prin racirea concomitenta a aparatului si a pielii. Cea mai indicata metoda de racire este cea cu criogen, in detrimentul racirii cu aer sau cu gheata, deaorece criogenul este pulverizat automat cu fiecare puls aplicat pe zona de indepartare a parului nedorit.” a adaugat dr. Andreea Iftimie, medic estetician si manager medical al clinicii Coquette.
Care sistem este pana la urma cel mai bun?
Niciun sistem nu se potriveste tuturor pacientilor. Fotoepilarea eficienta necesita combinarea a 2-3 sisteme pentru a obtine efecte maxime pentru majoritatea tipurilor de par si piele. Caracteristicile firului de par se pot schimba pe durata tratamentului de la gros la fin, ceea ce poate conduce la schimbarea echipamentului si parametrilor cu care se lucreaza. Persoanele cu un contrast cat mai mare intre culoarea pielii si a parului vor avea mai mult succes folosind laserul. De asemenea, firul de par mai gros da rezultate mult mai bune in cazul laserului, decat in cazul IPL, la fel cum se intampla si in cazul gambelor si zonelor bikini si axila. In principiu toate zonele care sunt mai dense in par raspund mai bine la epilarea laser decat IPL. „Capcanele cel mai des intalnite pe care clientii nu le sesizeaza sunt fie preturile mult prea mici, fie pretul unic pentru toate zonele corpului sau garantarea rezultatelor dupa 3-5 sedinte ori folosirea sintagmelor de tipul <<tehnologie revolutionara>>. Exista intr-adevar zone precum perciunii, mustata, barbia, unde un pret similar este corect, dar pentru spate, abdomen, brate sau fese, pretul sedintei este in mod natural mai ridicat, deoarece zona acoperita este mult mai mare si automat si timpul de lucru. Recomandam clientilor ca orice epilare definitiva sa fie precedata de un consult de evaluare prin care se poate stabili exact ce tip de epilare li se potriveste. Experienta indelungata si extinsa pe multe cazuri de pacienti tratati ne permite sa evaluam si sa controlam cu cea mai mare acuratete posibila procesul de epilare definitiva. Si toate acestea la preturi care sa transforme acest procedeu intr-un demers estetic firesc, fara a avea dimensiunea de lux”, a completat dr. Andreea Iftimie.
Despre Coquette Beauty Clinique 
Coquette Beauty Clinique si-a asumat inca de la deschiderea primei clinici in Bucuresti, in anul 2003, statutul de clinica monospecializata in tratamentul de epilare definitiva si de promotor si educator al acestui tratament. Dedicandu-si toata atentia, resursele si expertiza medicala tratamentului de epilare defintiva, clinica Coquette este considerata atat in mediile medicale, cat si in cele non-medicale, expertul in epilare. In anul 2005, respectiv 2008, Coquette a mai deschis doua clinici de epilare definitiva la Cluj si Constanta, dispunand de toate tipurile de lasere pentru toate tipurile de piele si par. Pentru mai multe informatii, accesati www.coquette.ro si www.epilare-definitiva.ro

Share this:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *